Reboot je kennis

Conversies verhogen met een Customer Data Platform

Gepubliceerd 16 aug 2022

marketing automation

De ochtend na het lezen van het zonnige weerbericht gelijk een mail in je inbox ontvangen met aanbiedingen van ventilators. Als je diezelfde avond vervolgens een YouTube filmpje kijkt en daar ook een korte reclame van ziet, dan kan het bijna niet meer misgaan; jij schaft een ventilator aan of je blijft aan die ventilator denken! Dit is een voorbeeld van Marketing Automation en wordt allemaal mogelijk gemaakt door een Customer Data Platform. Je kunt jouw marketing met een Customer Data Platform persoonlijker en relevanter insteken. En dat wil je! Wat zijn de voordelen van een Customer Data Platform?

In gesprek met een CRO Grandmaster

Gepubliceerd 16 aug 2022

conversie optimalisatie

Bart Toorenaar is Conversion Rate Optimalisation (CRO) specialist bij Direct Impact – en daar is hij verrekte goed in. Maar hij doet veel meer dan dat. Door middel van e-mailmarketing, trade-marketing en contentmarketing, maakt hij bij talloze bedrijven een impact. Vandaag de dag werkt hij als freelance e-commerce specialist voor onder andere Philips en Maandag. 

In een Google Meet-call vanuit Londen hebben we het gehad over zijn CRO-rol bij Direct Impact, over veelvoorkomende CRO valkuilen, en geeft hij je een paar handige CRO-tips – gratis en voor niets!

Optimaliseer jouw Conversion Rate binnen 1 uur met deze 3 tips

Gepubliceerd 21 jul 2022

conversieoptimalisatie

Conversion. Rate. Optimalisation. Voor veel bedrijven een begrip dat goed klinkt – op papier. Maar in de praktijk merken we dat er vaak weinig, of helemaal niets gedaan wordt met CRO. Herken je dat binnen jouw bedrijf of organisatie ook? Laten we dan, op z’n zachtst uitgedrukt, zeggen dat dit zonde is. Je kunt namelijk in veel gevallen met relatief weinig effort je CRO drastisch verbeteren. Alleen moet je wel weten waar je moet kijken.

Hier zijn alvast 3 tips waarmee je het komende uur nog aan de slag kunt gaan.

De 5 meest gemaakte CRO fouten

Gepubliceerd 25 jun 2022

conversieoptimalisatie

Als je nog niet veel hebt geïnvesteerd in CRO, ga dat dan alsjeblieft vanaf NU als een gek doen. Zoals je in ons vorige blog: 'wat is CRO & wat levert het mij op' hebt kunnen lezen is de combinatie tussen inzetten op CRO gevolgd door SEO, SEA en SEM, de gouden combinatie. Deze combinatie wil je, indien mogelijk, zeker toepassen. Er zijn ook een aantal punten die je absoluut niet zou moeten toepassen. In dit blog brengen je daarom graag op de hoogte van de 5 meest gemaakte CRO fouten. Zo hoef jij deze in ieder geval niet meer te maken. 

Conversie Optimalisatie: Wat is het & wat levert het mij op?

Gepubliceerd 25 jun 2022

conversieoptimalisatie

Stel jezelf de vraag: ‘Hoe verdubbel ik mijn business het snelst? Door het bezoekersaantal door het dak te laten gaan óf door te focussen op het gedrag van bestaande bezoekers?’ Optie 1 is misschien het meest voor de hand liggen, maar optie 2 is de absolute WINNER. Focus je op waarom bestaande bezoekers op jouw website overgaan tot conversie (of juist niet) en til je jouw business binnen no time naar de next level. In deze blog krijg je uitgebreid uitleg over wat CRO precies inhoudt en hoe jij hier vandaag nog je voordeel mee kunt doen.

A/B-testen: wat, waarom en hoe?

Gepubliceerd 25 jun 2022

conversieoptimalisatie

Aan bezoekers op je website scheelt het niet, die zijn er genoeg maar toch blijft het aantal conversies laag. Waar kan dit aan liggen? Of misschien nog belangrijker, hoe kan je dit oplossen? Door aan de slag te gaan met conversieoptimalisatie!

Bij conversieoptimalisatie neem je jouw website grondig onder de loep. Hierbij bekijk je waar eventuele aanpassingen je omzet/aantal leads kunnen verhogen. Met behulp van kleine aanpassingen maak je jouw website gebruiksvriendelijker en zo aantrekkelijker voor bezoekers om daadwerkelijk over te gaan tot conversie.

Een goede manier van conversieoptimalisatie is het uitvoeren van A/B-testen. In deze blogpost leggen we je hier alles over uit.

Instagram: 5 beste SEO technieken

Gepubliceerd 25 jun 2022

SEO

Waar enige tijd geleden geluiden gingen dat SEO niet meer effectief zou zijn, lijkt SEO nu meer te leven dan ooit te voren. Waarschijnlijk merk je dit zelf ook, maar hoe zit het met de inzet van SEO op Instagram? Waarschijnlijk staat dit op een lager pitje. Klopt? Geen probleem. Na het lezen van deze blog kan je direct aan de slag met het inzetten van SEO op Instagram!

How to UTM tagging

Gepubliceerd 25 jun 2022

data

In een zin: UTM tagging is, heel kort door de bocht, stukjes tekst (UTM tags) toevoegen aan een link van een online campagne (Facebook, Google Ads etc.) waardoor jij gedetailleerdere data ontvangt en desbetreffende campagnes zo beter kan volgen. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat de door jou gebruikte UTM tags worden gedeeld met Google Analytics. 

Digital marketing trends 2022

Gepubliceerd 25 jun 2022

marketing

Nieuwe tools, wetten en de eindeloze ontwikkeling van de digitale wereld maken dat het marketinglandschap zich gigantisch snel ontwikkelt. In alle voorgaande jaren zijn er ontwikkelingen geweest die de executie van marketingactiviteiten voorgoed hebben veranderd, en dat gaat dit jaar niet anders zijn. Om je voor te bereiden op alle trends en ontwikkelingen die we in 2022 kunnen verwachten, hebben we een korte (maar krachtige) samenvatting gemaakt van de belangrijkste trends en ontwikkelingen.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.